Fondation Louis Vuitton

Fondation Louis Vuitton -museo, on loistava päiväkohde Pariisissa. Se sijaitsee Jardin d’Acclimatationin yhteydessä 16. kaupunginosassa. Museon oma bussi vie perille Charles de Gaullen aukiolta, tai euron maksava sähköbussi Etoilen metroaseman vierestä Avenue de Friedlandilta.

Louis Vuittonin säätiön nykytaiteen museon on suunnitellut amerikkalainen huippuarkkitehti Frank Gehry. Hänen töitään ovat myös Bilbaon Guggenheim, Walt Disney Concert Hall ja Abu Dhabin Guggenheim-museon

Jos ei jaksa mennä museoon sisälle, Frank Gehryn suunnittelemat upeat rakennukset riittävät ulkopäinkin katsottuna kokemukseksi.

Lasi, puu ja metalli ovat Frank Gehryn käsittelyssä muotoutuneet museopyhäköksi. Rakennuksesta löytyy 19 000 paneelilevyä, 3 600 lasipaneelia ja purjeiden pinta-ala on 13 500 neliömetriä. Lattiapinta-alaa museossa on 7000 neliötä, ja tilaan mahtuu 11 galleriaa. Näyttelysalit ovat kooltaan pieniä, ja kävijöiden määrää säädellään. Inspiraation arkkitehti on saanut tuulessa pullistelevista purjeista.

Fondation Louis Vuitton, 8, Avenue Mahatma Gandhi, Bois de Boulogne 75116, Paris. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.